reseberättelser

Mina pärlor runt om i världen

Offpist och Heliski i Italien

Kategori:

Årets skidresa styrdes till norra Italien och vi besökte Courmayeur samt La Thuile under 10 dagar. Enklast att komma hit är att flyga till Genéve och hyra en bil.

Courmayeur är en posh skidort där det finns gott om välklädda Italienare och kvinnor med designväskor från Prada, du kan också köpa en Maserati på torget om lusten faller på, här finns också märkesbutikerna uppradade.

Det är inte lyxen som tog oss hit utan berget Punta Helbronner, en systertopp till Mount Blanc. Här får du offpistskidåkning i världsklass, det finns åk för alla nivåer, mer eller mindre branta. Om du inte är van vid glaciärer ska du utan tvekan hyra en guide.


Själva skidsystemet i Courmayeur ar fint och ganska lättåkt men inte så stort, från toppen kan du hitta fina raviner att åka offpist i, relativt lättillgängliga.

Här finns gott om bra restauranger och prisnivån är relativt hög.

Efter 5 dagar körde vi vidare till La Thuile, en riktig liten pärla, raka motsatsen till Courmayeur, här är det en enkel liten by med mindre utbud och betydligt lägre prisbild både vad gäller liftkort och mat. Systemet är ganska stort och härifrån kan du åka över till Frankrike eftersom systemet hänger ihop med Rochier.
Här är piståknkngen ganska flack och systemet är inte särskilt avancerat, men det finns massor av ytor att köra offpist på, fullt av lekfull terräng och tar du en helikoptertur når du höga, helt orörda toppar att åka ner från. På berget finns gott om trevliga Refugios att äta lunch i, ta en Aperol eller bombardino så du blir mjuk i benen.

Vi bodde här på ett helt fantastiskt hotell där restaurangen på hotellet till och med var rekommenderad i Guide Michelin, hotellet hette Eden Hotel, familjedrivet med väldigt hög service och komfort. Rekommenderas!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: