reseberättelser

Mina pärlor runt om i världen

Spanien och San Sebastián

Kategori: Europa

Efter 5 härliga nätter i Biarritz körde vi 5 mil söderut över Spanska gränsen och hamnade i San Sebastián
 
Vilken pärla. En helt annan atmosfär än Biarritz. Fortfarande avslappnat och lugnt men mer rörelse och större stad.
 
Mitt i staden ligger den jättestora sandstranden, hit tar man med egen handduk och parasoll. Vi bokade hotell Hotel Niza precis vid strandpromenaden, http://www.hotelniza.com/ med utsikt över hela havet, magnifikt! Dock var inte rummen lika väl ljudisolerade och staden är livlig på natten, se till att få ett rum med AC också.
 
Vi valda att kasta oss in till gamla staden för att barhoppa och äta Pinxos, ett måste! Här går man från bar till bar och äter tapas liknande buffé och tar ett glas, därefter går man till nästa bar. Ett vimmel av människor som är på gott humör, och likt oss hoppar runt mellan barerna. Det hinner bli några barer och några glas innan kvällen är slut, men så roligt vi haft - det här måste göras om. Pinxos kostar från 20 kr per st och man behöver nog äta 8 st under en kväll för att vara mätt. 21:00 är en lagom tid att starta. På dagen är det 14-17 som gäller.
 
San Sebastián har flest Michelin restauranger per invånare och matkulturen präglar staden. Här finns 2 st 3-stjärniga restauranger. Vi hann inte med något besök - måste bokas i tid!
 
När du är i San Sebastián ska du ge det minst 2 nätter för att hinna uppleva staden. Ta en promenad upp till fortet och borgen där jesus statyn står och blickar mot staden. Härifrån har du underbar utsikt och promenaden upp är väldigt vacker.
 
Efter 2 nätter styr vi färden tillbaka till Frankrike och nu Saint Emilion utanför Bordeaux

Kommentarer


Kommentera inlägget här: