reseberättelser

Mina pärlor runt om i världen

Wien

Kategori: Storstäder

Vi åkte en weekend till Wien för att fira min pappas 60 års dag.
Vi valde att bo nära Schwedenplatz eftersom här ligger stora restaurangstråken samt gångavstånd till allt.
En väldigt vacker och ren stad som var enkel att promenera runt i. Vi hittade många bra restauranger som höll hög kvalitet för bra peng.
Jag vill verkligen rekommendera Salzgries, ett brasserie och bistro med Franskt kök http://www.le-salzgries.at/en/home samt en fantastisk och elegant italienare vid namn Fabios http://www.fabios.at/
Är du i Wien ska du självklart äta Wienerschnitzel, det finns i varje gatuhörn.
Ta gärna ett besök i Skybar på Sofitel hotel, här har du panorama utsikt över hela staden samtidigt som du njuter goda drinkar :)
Jag vill också rekommendera ett besök på Spanska ridskolan, även för den som inte är hästintresserad då själva upplevelsen av byggnaderna och showen är magnifik.
Här finns mycket bra shopping som är bra koncentrerad i stadskärnan shopping, den är ganska koncentrerad till Stephansplats och på Kärntner Strasse hittar du alla stora märken.
Hela staden har en vacker arkitektur och centrum präglas at den mäktiga Stefansdomen, vars äldsta delar går tillbaka till 100 talet, tyvärr skadades denna under andra världskriget men har blivit helt återställd
 
En tripp till slottet och stora parken i Schönbrunn var helt klart värt en halv dag, anses som ett av de mer betydande kulturupplevelserna i Wien. Uppbyggt 1687. I den stora parken finns också ett stort Zoo med världens alla djur, för den som är intresserad (Tiergarten Shönbrunn).

Kommentarer


Kommentera inlägget här: