reseberättelser

Mina pärlor runt om i världen

Ao Nang, Krabi Thailand

Kategori:

Vi besökte Krabi mars 2015 med målet att koppla av och återhämta sig. Vi hade därför bokat in ett jättefint rum på 72 kvm med jacuzzi på balkongen, på 5-stjärniga resorten Centara Grand beach resort, ett hotell som ligger i en privat bukt med privat strand.

För att komma till hotellet åker man enklast båt från piren i Ao Nang, det går också en stig över berget som heter "monkey trail" men den vägen går du helst inte med packning.

Vi hade två ljuvliga veckor i Thailand och varvade dykning med att ligga på stranden och läsa deckare. På bilderna nedan ser du hotellets pool och stranden.

Dykningen gjorde vi tillsammans med hotellets dykcenter som arrangerade mycket trevliga turer. Tyvärr är reven ganska sönderdykta och trasiga efter trålning men det fanns några höjdpunkter, särskilt ett vrak samt en nationalpark längre ut till havs, trots valhajsäsong såg vi inga valhajar. Guiden berättade att det tjuvfiskas så mycket för fenornas skull att man knappt ser valhaj längre i dessa vatten. Dykningen fick totalt sett ett ok från oss, men långtifrån toppbetyg.

Vi spenderade också ett par dagar ute på Railey Beach och Phranang Beach. Två små paradis med kritvita stränder och klarblått vatten. På stränderna fanns fullt med longtailbåtar omvandlade till gatukök som erbjöd wok, kall öl och kalla kokosnötter. Enklast att komma hit är med båt, att paddla kajakerna som hotellet hyr ut är inte att rekommendera, väldigt obekväma 😃

På kvällarna kan man ta sig in till Ao Nang via Monkey trail, en stig med en del trappsteg och många apor. Aporna är helt ofarliga men de vill tjuva allt man har i händerna och är ganska fräcka! Vi gick en dag med vattenflaska, varpå en apa hoppade fram, grep tag i flaskan och bet hål i den för att komma åt vattnet. Efter det gick vi alltid tomhänta.

Inne i Ao Nang finns massor av restauranger och souvernirbutiker. Där finns också många Svenskar 😃

Vi undviker alltid underhållning med djur, inte rida elefanter, inte titta på uppträdande apor, inga bilder med tigrar, inga delfiner i pooler. Djuren har tragiska öden bakom sig då de tränas, många dör. Därför vill vi helst se dem i de vilda, såhär:

Vi har haft två ljuvliga veckor och vill gärna återvända till Centara Grand beach resort.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: