reseberättelser

Mina pärlor runt om i världen

Frankrike - Saint Emilion och vingårdar!

Kategori: Europa

Wow!
 
Över förväntan, helt underbart att bo på vingård med de vackra omgivningar som fanns. Vi var dessutom endast två par på hela vingården så det var som att bo på ett litet slott för sig själv. Vi valde att bo hos Vinproducenten Franc Mayne som är en mindre gård på 7 hektar, http://www.relaisfrancmayne.com/,  endast 1 km från Saint Emilion. Ett lite större slott ett par km längre ut är http://www.grand-barrail.com/uk/
 
Själva Saint Emilion härstammar från 700 talet och är märkt på Unescos världsarvslista. Hela byn är medeltida och kantas av vinbarer, restauranger samt vinshoppar.
 
Vi hyrde cyklar och cyklade en tur på 2 mil mellan vingårdarna och här ligger de tätt, man hinner inte mer än 300 meter innan det är dags för en avfart mot en vingård eller ett slott man vill se. Måndag till fredag är alla gårdar öppna och man kan välja att ta ett glas i deras egna butiker eller boka guidade turer med vinprovning.
 
Tipsar om stopp på slottet Haut Sarpe http://www.haut-sarpe.com/ samt stora producenten Chateau Laroche http://www.chateau-laroque.com/ (endast tidsbokning) Dessa ligger mycket nära varandra. 
 
Turistbyrån i Saint Emilion är mycket hjälpsamma, kontakta gärna dem http://www.saint-emilion-tourisme.com/
 
Runt Saint Emilion odlar man främst på Merlot. Standardblandningen var 80 % Merlot som späds med Cabernet Franc eller Cabernet Sauvignion.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: