reseberättelser

Mina pärlor runt om i världen

Skottland

Kategori: Europa

 

Vackra land! Naturen i sig är storslagen och fantasieggande. Historiska platser och urgamla traditioner vårdas  av befolkningen, stolta över sitt storslagna och rika kulturarv.

Här ska man hyra bil och ta sig runt, bakom varje kurva finns något nytt att upptäcka! Jag var endast här i fyra dagar som ett pris i en säljtävling så det var ett ganska satt schema, jag vill definitivt komma tillbaka i minst en vecka för att upptäcka mer av detta landet som känns så otroligt genuint och mysigt.

Först spenderade vi två dagar runt skotska Aberfeldy http://www.visitaberfeldy.co.uk/ och på vägen dit besökte vi Aberfeldy Distillery som grundades 1898 av bröderna Dewar. Senare köptes de av Distillers Company Ltd för att fem år senare förvärvas av Scottish Malt Distillers. Destilleriet är idag en viktig del i Dewars blendedwhisky. Besökscentrat kallas 'World of Whisky'. Dewars är tydligen den populäraste whiskysorten i USA. Vi fick en whiskeyprovning som hör till men jag är ju inten större whiskeydrickare, dock var det ett jättefint distilleri och kul att se hur det tillverkas!

 

Vi bodde två nätter i Kenmore vid Lock Tay och det är så pittoreskt, det är precis så man tänker sig skottland! Flod, berg, sjö, gamla byggnader, lantlig pub. Här finns massor av aktiviteter att göra och vi valde att ta en ridtur bland bergen, via Loch Tay Equestrian center. Man kan hitta massa aktiviteter här http://www.lochtay-vacations.co.uk/

 

Det är också jättefint att hyra cyklar och cykla runt sjön!

Sista natten spenderades i Edinburgh som är fylld med sevärdheter. Staden har anor från 1400 talet och de gamla byggnaderna känns så välbevarade, man har verkligen bevarat den gamla känslan i staden. Vi fick nästan två dagar på oss att vandra runt Edinburgh vars stora märke är det gamla kungaslottet och borgen på en höjd i staden, de gamla kyrkorna och kapellen. Det är även kvällsliv med genuina skotska pubar där det spelas folkmusik eller popmusik, spännande barer och häftiga nattklubbar. Här finns alla sorters whiskey i välsorterade butiker så det är ju ett riktigt paradis för whiskey älskaren! Vi inledde kvällen med en spökvandring i undre gångar under staden, och genom mycket gamla byggnader, läskigt!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: